فضای مجازی جرم فروش كودك را شفافتر كرده است
باقری با بیان اینكه بزه فروش كودكان همیشه وجود داشته است، گفت: فضای مجازی سبب دسترسی افراد بیشتر شده و اخبار بیشتری به اطلاع عموم میرسد.
برنامه «گفت و گوی اجتماعی» رادیو گفت و گو با موضوع كودك فروشی از شیوههای سنتی تا اینستاگرام و با حضور سارا باقری كارشناس حقوقی حوزه كودك و وكیل دادگستری به روی آنتن رفت.
سارا باقری با تصریح بر اینكه فروش كودك یك عمل مجرمانه است، گفت: این مسئله نیازی به شاكی خصوصی ندارد و جزو جرایمی است كه جنبه عمومی دارد و دادستانی زمانی كه با این پدیده مواجه شود، میتواند در دادگاه طرح شكایت كند و اساسا هر فردی هم كه با این پدیده مواجه میشود، باید به مراجع قضایی اعلام كند.
وی اشاره كرد: بیش از ۱۲ سال فعالین حوزه كودك برای تصویب لایحه حمایت از كودكان فعالیت انجام دادند و شاهد اثرات مثبتی بودیم و دو هفته پیش این لایحه به تصویب رسید و قانون حمایت از كودكان و نوجوانان در روزنامه رسمی منتشر شد.
این كارشناس حقوقی حوزه كودك جنبههای مختلف قانون حمایت از كودكان و نوجوان را تشریح و اظهار كرد: در این قانون به صراحت آمده است هر نوع معامله و خرید و فروشی كه در ارتباط با كودكان صورت بگیرد، جرم محسوب میشود و مجازاتهای بیشتری نسبت به گذشته اعمال میكند.
این وكیل دادگستری ضمن اشاره به پیوستن ایران به پیمان نامه حقوق كودك در سال ۷۲ عنوان كرد: قانون حمایت از كودكان و نوجوانان دقیقا همین مواردی كه در پیمان نامه آمده است را لحاظ كرده است و بنابراین قانون داخلی مناسبی برای حمایت از كودكان داریم.
وی با بیان اینكه بزه فروش كودكان همیشه وجود داشته است، عنوان كرد: فضای مجازی سبب دسترسی افراد بیشتری شده است و اخبار بیشتری به اطلاع عموم میرسد و به همین جهت شاهد هستیم این موضوع بیشتر نمایان شده است و فضای مجازی بستری فراهم كرده است تا بررسی و رسیدگی به این جرم شفاف تر و سهل تر شود.
باقری تاكید كرد: برای مقابله با جرم فروش كودك باید زیرساختهای اجرایی را تقویت كنیم. بهزیستی به عنوان متولی و سازمانی كه نسبت به كودكان بدسرپرست و بی سرپرست باید پاسخگو باشد، باید زیرساختهای اجرایی و امكانات لازم را فراهم كند تا كمتر شاهد خرید و فروش كودكان باشیم.
رادیو گفت و گو
لینک خبر: https://radiogoftogoo.ir/NewsDetails/?m=175102&n=664232