نکات مهم در مورد شروط ضمن عقد ازدواج:
مهمترین نکته ای که در خصوص شروط ضمن عقد ازدواج باید گفت این است که بعد از ازدواج می توانید به یکی از دفاتر اسناد رسمی برای تنظیم هریک از این شروط مراجعه کنید. توجه داشته باشید که صرف ذکر این شروط در سند ازدواج برای دادگاهها ضمانت اجرایی ندارد و باید در اسناد جداگانه ای تنظیم شود.
مهمترین این شروط عبارتند از:
۱- وکالت در طلاق(حق طلاق):
در این وکالتنامه زوج به زوجه وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر می دهد که زوجه در هر شرایطی از جانب زوج نسبت به مطلقه نمودن خود از قید زوجیت زوج به هر قسم طلاق اعم از بائن و رجعی و خلع یا مبارات به هر طریق اعم از بذل یا اخذ مهریه اقدام نماید.
نکته مهم در زمان تنظیم سند وکالت در طلاق این است که در حدود اختیارات وکیل باید حق اسقاط تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی قید گردد.
۲- حق خروج از کشور:
زوج به زوجه وکالت بلاعزل می دهد که با همه اختیارات قانونی بدون اجازه شفاهی یا کتبی مجدد شوهر از کشور خارج شود و نیازی به اذن شوهر برای سفرهای خارج از کشور نیست.
نکته مهم این است که دختران مجرد بعد از ۱۸ سالگی نیازی به اجازه پدر برای خروج از کشور و گرفتن گذرنامه ندارد.
۳- حق تنصیف اموال:
زوجین ملزم می شوند در زمان طلاق چه به درخواست مرد باشد و چه به درخواست زن یا به صورت توافقی، نصف دارایی و اموال منقول و غیر منقولی که بعد از ازدواج و در طول زندگی زناشویی به دست آورده اند بین ایشان نصف گردد. به عبارتی دیگر زوج اموالی که در زمان بعد از ازدواج به دست آورده و همچنان موجود می باشد را به همسر خود منتقل نماید. این شرط میتواند به صورت دو طرفه بین زوجین و انتقال مالکیت اموال یکدیگر هم در زمان طلاق تنظیم شود.
۴- حق اشتغال:
زوج به زوجه این اختیار را می دهد که به هر شغل و حرفه ای که همسرش تمایل دارد، اشتغال داشته باشد و مانع اشتغال زوجه نمی شود.
۵- حق تحصیل:
زوج اجازه تحصیل به همسر خود تا هر مقطعی که زوجه لازم می داند را می دهد و مانع تحصیل همسر خود نمی شود.
۶- حق سکونت:
با توجه به ماده 1005 قانون مدنی؛ که زن برای سکونت خود باید تابع محل سکونت شوهرش باشد، در این شرط زوجین با توافق یکدیگر و یا با اختیارات زن در انتخاب محل سکونتی که میتواند همان منطقه زندگی قبل از ازدواج وی باشد و یا شهر مورد انتخاب وی، برای تعیین محل سکونت مشترک خود اقدام می کنند.